A dévai polgármester drámai lépésre szánta el magát a fizetések miatt

Húsz százalékkal megválja az alkalmazottak fizetését és 150 személyt elbocsát Déva új polgármestere, Florin Oancea, miután megtudta, hogy tavaly a városháza háromszor annyit költött bérekre, mint befektetésekre - írja a glasul-hd.ro. Florin Oanceát tavaly év végén választották meg. 

Florin Oancea által közzétett adatok szerint 2017 novemberében a dévai polgármesteri hivatal közel 3,4 millió lejt fizetett ki bérekre, közel kétszer annyit, mint 2016-ban. A hivatal fizetési alapja így elérte a 10 millió eurót, miközben a város teljes évi bevétele nem haladja meg a 25 millió eurót. Mindeközben a dévai városháza tavaly kevesebb mint 3 millió eurót irányozott elő befektetésekre.

A dévai polgármesteri hivatal 665 személy fizetését állja, ezen kívül 178 alkalmazottat a központi költségvetésből fizetnek.

"Ezelőtt tíz éve nem tudom, ha volt összesen 400 alkalmazott. Az történt, hogy minden polgármester hozta még pluszba a saját embereit a már meglévő alkalmazottakhoz. Több alkalmazottunk van, mint Nagyváradnak, amelynek háromszor annyi lakosa van" - mondta a polgármester.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?