65 százalékban foglaltak a szálláshelyek január-februárra a jéghotelben

65 százalékban foglaltak a helyek január-februárra a Fogarasi-havasokban, az ország egyetlen jéghotelében, a 2 ezer méter magasan fekvő, 4,65 hektár területű, több mint 11 méter mély Bâlea-tónál. Itt szerdán mínusz 5 Celsius-fokot mértek, a hóréteg vastagsága pedig 130 centiméter volt.

A jégszálló csak kabinos felvonóval közelíthető meg, a Transzfogarasi utat a jelentős lavinaveszély miatt télire rendszeresen lezárják.

Az ország egyetlen jéghotele az elmúlt 13 esztendőben több mint 8 ezer vendéget fogadott. A különleges szállót a tó jegéből kivágott, nagyjából 70 centiméteres oldalú jégtömbökből építették.Fotó forrása: hotelofice.com

Idén a hotel témája a zene, a szobákat zenészekről, például Madonnáról és Michael Jacksonról mintázott szobrok diszítik. A szálló körül hat iglu áll, amelyek ugyancsak zenészek nevét viselik.

„Az éjszakánként 100 euróba kerülő szobák szilveszterkor mind foglaltak voltak. (...) A következő két hónapra a helyek 65 százalékát már lefoglalták a főleg külföldi, leginkább brit turisták – nyilatkozta szerdán a jégszálló képviselője, Daniel Corbu. A jéghotelt felnőttek 15, gyerekek 10 lej ellenében látogathatják.

Ugyanitt február végéig egy jégtemplom is felépül.

Kapcsolódók

Kimaradt?