Sepsiszentgyörgy kénytelen beszállni a szállodaiparba?

Nem sikerül eladni a sepsiszentgyörgyi Bodok szállót. A helyi önkormányzat negyedik próbálkozása is sikertelennek bizonyult, nem talált vásárlót a tulajdonában lévő és a városközpont képét rontó kilenc emeletes szállodára.

Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatón lapunk érdeklődésére elmondta: van elképzelés arról, hogy mi legyen az egykori Bodok szálló sorsa, ezért a közeljövőben elkészítik a dokumentációt, a romos épület jövendőbeli rendeltetéséről.

Hozzátette: nem zárja ki azt a lehetőséget, hogy még egyszer megpróbálják eladni az ingatlant, hiszen nem mindegy, hogy az önkormányzat kap érte 850 000 eurót, vagy pedig elkölt 2-3 millió eurót a felújítására, másrészt pedig nem gondolja, hogy az önkormányzatnak be kellene szállnia a verseny alapon működő szállodaiparba.

 Antal Árpád leszögezte, nem örülne annak, ha az önkormányzatnak pénzt kellene költenie a Bodok szálló felújítására, figyelembe véve, hogy a személyi jövedelemadó csökkenése miatt a város jövő évben 7 millió lejes bevétel kieséssel számol, de ha nem kerül vásárló az épületre, akkor az önkormányzatnak valamit kezdenie kell vele.

Uniós forrásból nem lehet

Érdeklődésünkre elmondta, az már világos, hogy ebben az uniós pályázati ciklusban nincs olyan kiírás, amelybe bele lehetne illeszteni a szálloda felújítását és beindítását, ezért a város saját költségvetéséből kell pénzt szánjon rá. A közeljövőben készítenek el egy dokumentumot, amelyből kiderül, hogy milyen rendeltetést szánnak a városközponti épületnek, de az világos, hogy ha az önkormányzatra hárul a felújítása akkor a szállodai rész mellett más rendeltetést is találnak, például irodaházat alakítanak ki egyik részében. 

Mint arról beszámoltunk Sepsiszentgyörgy önkormányzata négy alkalommal hirdette meg versenytárgyaláson a Bodok szálló épületét, és az eredeti 1 millió eurós vételárat 900 ezer euróra csökkentették, és a garanciapénzt 300 ezer euróról a felére csökkentették.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat 2014-ben egy brassói vállalkozótól vásárolta meg a városközponti, romos Bodok hotelt, szerette volna azt felújítani és beüzemelni, de kiderült, hogy a város erre a célra nem tud pályázni, ezért most próbálja eladni, azzal a feltétellel, hogy a vásárló is hotelként működteti az ingatlant. Számítások szerint a létesítmény négycsillagos szállóként működne és wellness központot, konferenciatermet hoznának létre benne.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?