A Wizz Air veszi át a csőd szélén álló Tarom járatait?

A Wizz Air kész átvenni a Tarom járatait, ha a tönk szélére jutott román állami légitársaság csődöt mondana.

Ezt a low-cost társág vezetője, Owain Jones közölte az economica.net portálnak adott interjúban. Emlékeztetett, hogy a Wizz Air korábban átvette a Malév járatait is, miután a magyar légitársaság csődöt mondott.

„Felkészültünk erre a forgatókönyvre. A Tarom egyre zsugorodik, a Wizz Air pedig egyre nagyobbá válik. A Blue Air is növekedik, de mi vagyunk a legnagyobb légitársaság Romániában. Nagy számú útvonalat tudunk lefedni, át tudnánk venni a Tarom helyét” – mondta a cégvezető.

Annak ellenére, hogy a légiforgalom iránti kereslet évente tíz százalékkal növekszik, a Tarom továbbra is bukdácsol a piacon. Az idei lesz a tizedik veszteséges év a román állami légitársaság számára, amelynek élén 2017-ben négy igazgató váltotta egymást. A legutóbbi, Liliana Dragne a múlt héten mondott le.

A Taromnak az idei első félévben 100 millió lejes vesztesége volt. Ennek oka, hogy kivonták a forgalomból a két A310-es repülőgépet, mert a hatalmas üzemanyag-fogyasztásuk miatt nem volt kifizetődő az üzemeltetésük. A légitársaság egyelőre nem tudta értékesíteni ezt a két gépet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?