Életekbe kerülhet a hiányos mobilhálózati lefedettség Maros megyében

Maros megyében 50 olyan településről kapott visszajelzést Vass Levente, ahol részlegesen, vagy egyáltalán nem létezik mobiltelefon-térerő, így a korábban a kormány által beharangozott riasztási rendszert sem lehet megvalósítani.

Az RMDSZ-es parlamenti képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján bemutatta az 50 települést tartalmazó táblázatot, amelyet Maros megye prefektusához is eljuttatott, kérve a kormány megbízottjának segítségét is az ügyben. A politikus az illetékes minisztériumokat arra kérte, hassanak oda a mobilszolgáltatókra, hogy oldják meg a hálózati lefedettségi problémákat.

Vass Levente elmondta, Hodák község, Ratosnya, Kutyfalva, Péterlaka, Marosjára, Erdőcsinád, Szabéd, Szentiván, Nádas azok a falvak, ahová nem lehet orvost hívni telefonon, üzenetet sem lehet küldeni, ha valami nagyobb baj történik. A politikus annak a cukorbeteg gyereknek az esetét említette példaként, akinek inzulinra van szüksége, de telefonösszeköttetés hiányában nem lehet a szert megrendelni.

A képviselő kérte a prefektust, hogy egészítse ki a listát, kérjen további információkat, és továbbítsa a kérést az illetékesek felé. „Ez nem csak társadalmi, de gazdasági és egészségügyi problémát is jelent” – hangsúlyozta Vass Levente.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?