Nem mond le a Heineken arról a gyárról, amit a Csíki Sör venne meg

A Heineken Hungária nem folytatott tárgyalásokat az Igazi Csíki Sört gyártó Lixid Projekt Kft.-vel a martfűi üzemről, ugyanis – ahogy a vállalat korábban bejelentette – a jövő évtől azt továbbra is disztribúciós és logisztikai bázisként kívánja használni – közölte a magyarországi Világgazdasággal a társaság. 

A magyarországi szaklap tegnap írt arról, hogy a csíkszentsimoni sörgyár felvásárolná a Heineken 1974-ben épített csíkszeredai, valamint a közelmúltban bezárt martfűi gyárát.Fotó: MTI/Haáz Sándor

A holland cég magyarországi leányvállalata közölte: a martfűi gyárról nem tárgyalt a Lixid Projekt Kft.-vel, majd a társaság rámutatott, korábban már bejelentette, hogy a martfűi telephelyet a jövő évtől továbbra is disztribúciós és logisztikai bázisként kívánja használni.

A Heineken ennél bővebben nem reagált arra, hogy a csíkszentsimoni sört gyártó Lixid Projekt Kft. egy budapesti ügyvédi irodán keresztül hivatalos levélben tudatta a holland anyacéggel, hogy megvásárolná a Heineken közelmúltban bezárt martfűi gyártóegységét és a csíkszeredai gyárat, mindezt pedig Lénárd András, a vállalat tulajdonosa is megerősítette a Világgazdaságnak. 

Az üggyel kapcsolatban tegnap mi is megpróbáltuk elérni Lénárd András igazgatót, de információink szerint külföldön tartózkodik, így nem tudtuk felvenni vele a kapcsolatot.

Az anyavállalat nem tért ki az Igazi Csíki Sör gyártójával folytatott vitájára a tegnap kiadott harmadik negyedéves gyorsjelentésében, írja a Világgazdaság, az adatokból nem derül ki, hogy az ügy miként érintette a holland óriáscég magyarországi és romániai forgalmát. 

A Heineken Hungária csütörtökön arról is beszámolt a szakportálnak, hogy a minőségre és az innovációra építő stratégiával, valamint fenntartható működés mellett tovább kívánja erősíteni pozícióját Magyarországon. 

Néhány héttel ezelőtt a Maszol is beszámolt arról, hogy állítólag a csíkszentsimoni sörgyár csődközeli állapotba került. Lénárd András akkor cáfolta lapunknak az értesüléseket, és a magyarországi baloldali politikai erők, valamint a multik által indított lejáratókampányként értékelte.  

Kapcsolódók

Kimaradt?