Benyújtotta lemondását a CFR igazgatója, még mielőtt menesztették volna

Benyújtotta lemondását a Román Vasúttársaság (CFR) igazgatótanácsának a vállalat igazgatója – közölte a CFR. Marius Chiper azután tette meg ezt a lépést, hogy Felix Stroe szállításügyi miniszter kilátásba helyezte a menesztését.

A Déván tartózkodó tárcavezető azzal indokolta a CFR-igazgató leváltását, hogy a vállalaton belüli szervezetlenség miatt folyamatosan késnek a vonatok. Felix Stroe azt mondta, találkozóra hívja a minisztériumba a vállalat illetékeseit, hogy hívja fel a figyelmüket a legégetőbb problémákra.

"Nem azért váltjuk le az embereket, hogy helyet csináljunk másoknak. (...) Az állampolgárokkal szembeni tisztelet hiányát nem lehet tolerálni. Én legalábbis nem fogom, nulla toleranciát hirdetek. A vonatok nem azért késnek, mert elavultak a szerelvények. (...) Nem tudom megérteni, hogy a Bukarest és Konstanca közötti vasúti szakaszon, amelynek a korszerűsítésébe több száz millió eurót fektettek, és amelyik a legmodernebb Romániában, miért késnek több tíz percet a vonatok, ha nem a szervezés, az odafigyelés, az igényesség hiánya miatt?" - tette fel a kérdést a miniszter.

A tárcavezető hozzátette, nagyon fontos, hogy a szerelvények közlekedjenek pontosan, és úgy véli, Marius Chiper igazgató leváltása "komoly" figyelmeztető jelzés lesz arra vonatkozóan, hogy az ehhez hasonló problémákat "nem fogják többé tolerálni".

Kapcsolódók

Kimaradt?