A beruházások hiányára panaszkodik Szentes József CFR-igazgató

Szentes József, a Román Vasúti Társaság (CFR) személyszállító részlegének vezérigazgatója azt nyilatkozta hétfőn egy szakkonferencián, hogy tavaly saját költségvetésből 15 vasúti kocsit tudtak felújítani, a társaság 2011 novembere óta nem kapott pénzt beruházásra.

A vezérigazgató kifejtette: a CFR akkor nyújthat magas színvonalú személyszállítási szolgáltatást, amikor erre megfelelő támogatást kap. Szerinte nem történik szemléletváltás, Románia nem érheti el fejlesztési célkitűzéseit.

„A szállítási szolgáltatások szintjének növeléséhez elengedhetetlen az új eszközök beszerzése, főleg, hogy vagonhiányunk hamarosan eléri a 300 egységet. (...) A társaság 2011 novembere óta nem kapott költségvetési pénzt beruházásra. Minden befektetést saját pénzünkből valósítottunk meg. Ilyen alapon tavaly 15 vagont sikerült felújítanunk, de a folyamatot le kellett állítani” - fejtette ki Szentes.

Hozzátette: a szállításügy 2014 és 2020 közötti, 47 milliárd lejes költségvetéséből a vasút 17 milliárd lejt kap, ám ebből nem jut új vagonokra. Szentes szerint "arra vannak ítélve", hogy 35 évnél régebbi kocsikat újítsanak fel, de van az eszköztárban 81 éves motorkocsi is.

A kormány és a versenyszféra képviselőinek részvételével zajlik október 23-én és 24-én a parlament épületében a „Live Business” konferencia első kiadása.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?