Hivatalos: átverik a romániai bankok az ügyfeleiket

Tizenöt bankot bírságolt, összesen 500 ezer lej értékben a fogyasztóvédelmi hatóság (ANPC) megtévesztő reklámok, illetve a hírhedt apróbetűs pontosítások miatt. Köztük jó nevű pénzintézeteket is.

A megbírságolt bankok a következők: Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, BCR, Bancpost, Unicredit, Credit Europe, CEC Bank, OTP Bank, BRD, Garanti Bank, Alpha Bank, ING, Libra Internet Bank, Transilvania Bank és a Leumi Bank. Az ANPC felszólította a pénzintézeteket, hogy kártalanítsák a becsapott ügyfeleket, és függesszék fel a megtévesztő reklámjaikat.

A Transilvania Bankot például azért büntették meg, mert eltérések tapasztalhatók a valós, illetve a reklámozott díjszabásaik között. Emellett apróbetűs szövegekben rejtettek el az ügyfelek számára fontos információkat.

A BRD-nek azért kellett bírságot fizetnie, mert nem létező előnyökkel kecsegtette az ügyfeleit. A Raiffeisent többek között azért büntették, mert „kizárólag a kolozsváriak számára” hirdetetett meg olyan kamatkedvezményeket, amelyeket az egész ország területén alkalmaznak.

Kimaradt?