Jó hírt kaptak a rendőrök és a belügyi civil alkalmazottak

Elfogadta szerdán a képviselőház a 2017/56-os sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezetet, amelynek értelmében megemelik a rendőrök, valamint a belügyminisztérium, a védelem, a közbiztonság és a nemzetbiztonság kötelékében dolgozó civil alkalmazottak fizetését. 

A tervezet a 2017/152-es törvényt egészíti ki abból a célból, hogy megszüntesse a rendőrök, a belügyminisztériumi civil alkalmazottak, valamint a védelmi, közbiztonsági és nemzetbiztonsági struktúrákban dolgozó civil személyzet bére közötti aránytalanságokat. 

A jogszabály értelmében 2017. október elsejétől 10%-kal nő a rendőrök, belügyi alkalmazottak fizetése, kivételt képeznek azok, akik már részesültek béremelésben a 2016/250-es törvény alapján. 2017. október elsejétől 15%-kal nő a védelem, közbiztonság és nemzetbiztonság szolgálatában álló intézmények civil személyzetének alapbére, kivételt képeznek a védelmi minisztériumi civil alkalmazottak, és akik már részesültek béremelésben a 2016/250-es törvény alapján. 

A munkaügyi bizottság javaslatára bekerült a törvénybe egy kiegészítés, amelynek értelmében 2017. november elsejétől 50%-kal nő a Tengeri Életmentők Román Ügynöksége személyzetének alapbére. Szintén november elsejétől az adóhatóság (ANAF) regionális igazgatóságai alkalmazottainak fizetését az ANAF központi apparátusának béréhez igazítják. Ezt miniszteri rendelet szabályozza majd. 

A képviselőház döntő fórum volt ebben a kérdésben. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?