Visszaküldte a plénum a költségvetési szakbizottsághoz a megosztott áfafizetés tervezetét

Egy hétre visszaküldte a szenátus plénuma a költségvetési szakbizottsághoz a megosztott áfafizetésről szóló, 2017/23-as kormányrendeletet jóváhagyó törvény tervezetét. 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) felsőházi frakcióvezetője, Şerban Nicolae szerint azért kell visszaküldeni a tervezetet a szakbizottsághoz, mert a testület nem tisztázott néhány részletet a jogszabályhoz benyújtott módosítójavaslatokkal kapcsolatban. 

"A bizottság elfogadott például egy javaslatot, amelynek értelmében a megosztott áfabefizetés csak azokra a vállalatokra vonatkozna, amelyeknek szerződéseik vannak az állammal. Aztán felmerült a közvita során a fizetésképtelenné nyilvánított cégek helyzete is. Ezért mi szeretnénk több konkrét adatot látni, mert aggasztó, hogy Európa-szinten az utolsó helyen állunk a bejelentett, de be nem fizetett áfa tekintetében" - magyarázta Şerban Nicolae. 

A PSD-s honatya ugyanakkor kérte a költségvetési szakbizottság tagjait, a megszabott egy hét alatt tárgyaljanak a tervezetről a pénzügyminisztérium illetékeseivel. 

A megosztott áfafizetésről szóló, 2017/23-as kormányrendeletet jóváhagyó törvény tervezetét első házként tárgyalja a szenátus. 

A rendeletet nagyon sokan bírálták. Itt olvashatja Fekete Szilveszter adótanácsadóval készült interjúnkat az intézkedésről. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?