Kamionforgalom alatt építenek földútból aszfaltutat Háromszéken

Közel két évnyi közbeszerzési herce-hurca után kezdődhet el az új megyei hulladéklerakót is érintő Maksa-Lécfalva-Cófalva közötti út korszerűsítése, tájékoztatott Tamás Sándor. A háromszéki önkormányzat elnökének közlése szerint szerdán aláírták az 5,9 kilométeres útszakasz újjáépítéséről szóló kivitelezési szerződést egy helyi vállalattal, a Valdek Impex-el.

A tanácselnök rámutatott, hogy rendkívül hosszú, 660 napot tartó közbeszerzési eljárás után kezdhetik el az útépítést. Az elmúlt közel két évben ugyanis hatszor kellett az ajánlatokat újraértékelni, a vesztes cégek ennyi alkalommal fellebbeztek, így akadályozták a munkálatok elkezdését. A versenytárgyalásra eredetileg nyolc cég jelentkezett, az 5,9 kilométeres útszakasz építését 6,55 millió lejért kell elvégeznie a nyertes vállalatnak.

Tamás Sándor szerint ez az útépítési licit az iskolapéldája annak, hogy mennyire kontraproduktív a jelenlegi romániai közbeszerzési rendszer. Most közel két év után sikerült kiválasztani az útépítőt, kezdődhet a munkálat, ami azért is sürgető, mert jövő héttől működni kezd a lécfalvi hulladékkezelő központ, elkezdik oda szállítani a háromszékiek szemetét, így gyakorlatilag a kamionos forgalom alatt kell utat építeni, mutatott rá a tanácselnök.

A Maksa-Lécfalva-Cófalva közötti 121A jelzésű megyei utat megalapozzák és két réteg aszfaltburkolatot kap, illetve kiépítenek 860 méter járdát, 100 méter betonozott sáncot, 8690 méter földsáncot, 12 darab hosszanti átereszt, 7 keresztátereszt és 13 mellékutat is bekötnek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?