Pár kattintással felfrissítheti őszi ruhatárát (X)

Egyre terjedő megoldás, hogy online intézzük bevásárlásainkat. A netes kereskedelem rengeteget fejlődött az elmúlt években, és olyan sok kényelmi szolgáltatást nyújt, hogy lassan lekörözi a valódi boltokat. Érdemes ezekkel az előnyökkel megismerkedni, és az idei őszi szezon elején akár felválthatjuk a valódi shoppingolást a virtuálissal.

S-es? Az nincs sajna, csak L-es

A monitor elött ülve rendelni biztonságosabb lehet, mint a boltokat járni. Számos webáruházat elérünk, és mindegyikben hatalmas a választék. Ha ‘élőben’ látogatjuk meg a márkaboltokat, gyakran előfordul, hogy az adott üzletben pont az nincs, amit keresünk, vagy éppen a méretünkben elfogyott.

Ha a méretünkön sokakkal osztozunk - például S-esek vagyunk -, amikor kinézünk egy szuper cuccot egy butikban, mire mondjuk később vásárlási szándékkal megérkezünk, könnyedén tapasztalhatjuk, hogy elfogyott.

Ugyanez a probléma viszont akkor is felbukkanhat, ha különleges méretekkel rendelkezünk. Aki teltebb az átlagnál, sokszor soványka kínálattal szembesül a boltokban. A plus size alkatúaknak nagyon ajánlott, hogy például fehérneműt neten rendeljenek, mivel ott kimondottan nekik szóló webáruházak léteznek. Trendi a divat labeleknek külön plus size szekciót nyitni, sőt már a férfi plus size kínálat sem ritkaság.

A butikokban az ‘áttelefonáljak és ha megvan, tetessem félre?’ szolgáltatás tulajdonképpen azt takarja, hogy a város másik felére - netán egy másik városba - kell elmennünk, hogy ott megkapjuk a minket érdeklő terméket.

Ha a vásárlást azért nem adnánk fel szívesen, mert társasági esemény, ahol a barátnőkkel átnézzük a kínálatot és tippeket adunk egymásnak, rengeteg más mód van rá, hogy ezt az élményt átéljük.

Elmehetünk együtt divatbemutatókra, fashion marketekbe, szervezhetünk ruhacsere-partit, és a női magazinok kedvezményes vásárló hétvégéin is élvezhetjük egymás társaságát. Már ha szeretjük a tömeget. Ugyanis az ‘élő’ vásárlással együtt jár - főleg leértékelésekkor - a tülekedés, a próbafülkére várakozás.

Szeptember van, és mi már mindent beszereztünk

Ha az időnk értékes, válogassunk a fotelből, és tegyük naprakésszé a ruhatárunkat a teljes szezonra egy óra alatt. Kitűnő megoldás ez a férfiaknak is, akik sokkal kevésbé érzik át a ruha vétel élményszerűségét.

A gyerekeknél is kipróbálhatjuk ezt a módszert. Ha valaki már próbált egy vonakodó nyolcévest átvonszolni egy ‘gyerekosztályon’, az tudja, minden érintett jobban jár, ha nem élőben zajlik az új darabok beszerzése. 

A rendelést követően pár napon belül megérkezik az új ruhadarab, és nem marad a nyakunkon, ha mégsem felel meg. A jobb online kereskedések kérdés nélkül visszaadják a termék árát, vagy az átcserélhetjük másra, ha úgy döntünk.

Kimaradt?