Munkaerő-keresés Budaörsön (X)

A vállalkozások szempontjából a megfelelő munkaerő megtalálása rendkívül fontos. 

Ma már nem elég arra várnunk, hogy a munkaügyi hivatal majd kiközvetít hozzánk egy tucat jelentkezőt, amely közül majd mi kiválasztjuk a megfelelő alkalmazottat. Ezek az idők sajnos elmúltak. Ajánlatos ma már, ha az ember gyorsan szeretne új munkatársat keresni saját magának, utánamennie a munkaerőnek, és aktívan keresnie azt. Ilyen esetben a legfontosabb, hogy a munkavállaló rátaláljon a cégre, amely munkaerőt keres. Így érdemes több platformon és több irányba is elindulni a hirdetésekkel.

Nyilván viszont annak nincs értelme, hogy egy budaörsi állást országos rádióban hirdessen a munkaadó vagy az Élet és Irodalom hasábjai között adjon föl egy segédmunkás állást keresőknek szánt hirdetést, hiszen az valószínűleg kis mértékben éri el a keresett célközönséget. Akkor viszont mi az a megoldás, ami a legkönnyebben elér a keresett munkaerőréteghez, és mégis anyagilag is sem roppant meg még egy kisvállalkozást sem?

Ez valószínűleg az online álláshirdetési piaca, amely rengeteg emberhez ér el különböző végzettségű munkavállalók között. Ha pedig budaörsi cégről beszélünk és a célcsoportunk a helyi munkavállalók, akiket megcélozni akarunk, akkor érdemes egy erre specializálódott honlapot keresni.

Persze a kérdésre a válasz nagyban függ attól, milyen munkaerőtípust kívánunk keresni és milyen költségvetésből, hiszen ha egy kissé nagyobb kerettel gazdálkodunk, ott van lehetőségnek, hogy egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégen keresztül béreljünk magunknak munkaerőt. De ne legyenek kétségeink, vannak olyan területek, olyan szakmák, ahol máról holnapra ők sem tudnak biztosítani munkavállalót. Arról nem is beszélve, hogy ez milyen plusz költségekkel járna.

Ezzel ellentétben az online hirdetés szempontjából a kiadások tekintetében sem kell rettegni, mert a vannak olyan honlapok, ahol ingyenes tudunk hirdetni, és mégis hatékonyan. Nincs e mögött sem semmi susmus, ezek a honlapok a kiemelt hirdetésekből tudnak fennmaradni. Általában néhány ezer forintért tudunk ilyen kiemelt hirdetéseket föltenni, amivel előkelőbb helyet tudunk szerezni az álláshirdetésünknek. Így még jobban tudjuk biztosítani, hogy elérje a hirdetésünk a jövőbeli munkavállalónkat.

Komoly kihívást jelent a munkaerő keresése közben, hogy Budapest közelsége miatt a jó munkavállalókért nagy a verseny. Rendszerint érdemes valamilyen speciális ajánlatot feladni, vagy valamilyen extrával megtoldani a hirdetést. Ilyenek lehetnek a pluszjuttatások vagy a rugalmas munkaidő, amelyekkel könnyebben fel lehet kelteni a munkavállalók érdeklődését.

Így összegzés képen elmondható, hogy ha valaki a megfelelő munkavállalót akarja megtalálni, a legfontosabb, hogy hogyan kezd neki a keresésének. A megfelelő hirdetés feladásához pedig meg kell találni a megfelelő oldalt. Érdemes ott hirdetni, ahol már amúgy is sok budaörsi állás. található. Azért is lehet kifizetődő itt hirdetni, mert külön fül van a mérnök állások számára. Amit a munkáltatónak érdemes szem előtt tartani még, hogy hiába bármilyen weboldal, bármilyen funkcióval, neki kell megírnia az igényes és csábító álláshirdetést, hogy az kattintásra ösztökélje a munkakeresőt, így egy lépéssel közelebb jutva ahhoz, hogy friss alkalmazott váljon belőle.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?