Romániai utasokat is érinteni fog a Ryanair járatainak törlése

Romániai járatokat is érint a Ryanair repülőtársaság azon döntése, hogy október 28-áig törli 2 124 járatát - tájékoztat a Daily Star. 

Szeptember 23-án törli a diszkont légitársaság Róma-Bukarest menettérti járatát, szeptember 24-én a Bologna-Bukarest menettérti járatot, és október első négy vasárnapján a Milánó-Bukarest menettérti járat sem közlekedik. Az intézkedés további, Dublinból, Londonból, Barcelonából, Lisszabonból, Madridból, Bergamoból és Portóból induló járatokat is érint. 

Szakértők szerint a Ryanair 17,7 millió font sterlinget fizet majd ki kártalanításként a járatok hétfőn, szeptember 18-án megkezdett törlése miatt. 

A Ryanair napi 40 - 50 járatát tervezi törölni október végéig az alkalmazottak számának csökkenése miatt, így próbálva meg javítani az indulások pontosságán. 

Ha a diszkont légitársaság hat héten keresztül napi 40 járatát törli, a helyek 90 százalékos lefoglaltsága esetén 285 ezerre emelkedik az érintett utasok száma. Őket vagy anyagilag kárpótolják, vagy más járatokon helyezik majd el. 

A Ryanair az utasok számának tekintetében Európa legnagyobb légitársasága. Romániai repülőterekről - Bukarestből, Temesvárról és Craiováról - 21 járata indul. 

Tavaly Romániában 2,6 millió utas vette igénybe a Ryanair szolgáltatásait. 

Kapcsolódók

Kimaradt?