Már tudni lehet, hogy melyik cég újítja fel a marosvásárhelyi repülőteret

A PORR Construct Kft. és a Geiger Transilvania Kft. által alkotott társulás nyerte a versenytárgyalást és kapott megbízást a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér kifutópályának és végbiztonsági területének teljes körű javítására – közölte csütörtökön a Maros Megyei Tanács sajtóirodája.

A beruházás összértéke, az általuk benyújtott ajánlat alapján, 53,535 millió lej ÁFA-val együtt. A műszaki dokumentumok alapján, a felújítás keretében a következő munkálatokat kell elvégezni: a kifutópálya felújítása, a forgalmi előtér (repülőtér parkolók) felújítása, az összekötő út helyreállítása és összekapcsolása a kifutópályával, a kiszolgáló utak felújítása, a mozgási területeken található útburkolati jelek felújítása, új esővíz szennyvízhálózat és szennyvíztisztító rendszer kiépítése, szénhidrogén szétválasztásával, fényrendszer és elektromos vezetékek felújítása, földmunkálatok.

A munkálatok elvégzésére 108 nap áll a kivitelező cég rendelkezésére attól a naptól kezdődően, hogy a megyei tanács kiadta a munkálatok elkezdésére vonatkozó rendeletet. A cégnek 10 nap alatt kell mozgósítania és 98 nap alatt kell elvégeznie a munkálatokat.

A közbeszerzési eljárásra jelentkező 4 céget csütörtökön értesítették a versenytárgyalás eredményéről. A jelentkező vállalkozásoknak 10 naptári nap áll rendelkezésükre, hogy benyújtsák az eredménnyel kapcsolatos esetleges óvásaikat. Ha nem lesz óvás, akkor a megyei önkormányzat szerződést fog kötni a nyertes céggel.

A Transilvania repülőtér vezetősége 2016. november 17-én jelentette be, hogy az egyetlen fapados légitársaság, amely rendszeresen üzemeltetett járatokat a légi kikötőből, két hétre Kolozsvárra költözteti ezeket. Az intézkedés akkor 23 érkező és 22 induló gépet jelentett. Később a légitársaság vezetősége úgy döntött, addig fogja a kolozsvári repülőtérről működtetni marosvásárhelyi járatait, amíg felújítják a Transilvania repülőtér kifutópályáját

Kapcsolódók

Kimaradt?