Megnyílt a 28. Agromalim nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár Aradon

Jelentős magyarországi részvétellel nyílt meg délelőtt a 28. aradi nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár, az Agromalim.

Öt ország több mint 270 kiállítója vesz részt az aradi Expón vasárnapig tartó vásáron. Ez Románia második legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítása: 4 500 négyzetmétert foglalnak el a beltéri standok, szabadtéren pedig három hektáron zajlik vásár. Mezőgazdasági gépek, az agráripar újdonságai, vetőmagok, vegyszerek és új technológiák egyaránt megtalálhatók, de tenyész- és hobbiállat-bemutató is gazdagítja a programot.A szerző felvételeiMint minden évben, idén is jelentős számban vesznek részt magyarországi agrárvállalkozások, ezúttal több mint húszan, és ezzel a külföldiek közül a magyaroké a legnépesebb „küldöttség”. „Vannak olyanok, amelyek saját termékeiket kínálják, forgalmazzák, mások először vannak jelen és piacot keresnek” – mondta a magyar cégek részvételét szervező Körös-Trade Kft. ügyvezetője, Nóvé Zoltán. Hozzátette: „a mezőgazdaságtól az élelmiszeriparig és a csomagolástechnikáig különféle szakterületekről érkeztek a magyarországi cégek”

Az Agrármarketing Centrum 60 négyzetméteres standján a hungarikumokkal is megismerkedhetnek az aradi vásár látogatói. Pénteken üzletember-találkozót tartanak a Magyar Nemzeti Kereskedőház Aradi Regionális Irodájának a szervezésében, szombaton pedig a külhoni magyar gazdaszervezetek, a MAGOSZ, a földművelésügyi minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselőivel tartják meg a 18. aradi magyar–magyar gazdatalálkozót.

Kimaradt?