Aláírták a nagyváradi repülőtér második terminálja építésének kivitelezési szerződését

A Bihar megyei tanács képviselői aláírták kedden a nagyváradi repülőtér második terminálja építésének kivitelezési szerződését. 

A licitet 21 796 261 lejes áron megnyerő cégnek 12 hónap áll a rendelkezésére a kivitelezésre. A tervek szerint a terminál 2 925 négyzetméter területű lesz és egyszerre mintegy 600 utast képes fogadni. A kivitelezőnek egy 128 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót is kell építenie.

„Számunkra elsődleges fontosságú, hogy elkészüljön a nagyváradi reptér második utasterminálja” – mondta Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök a newsbihor.ro portál szerint. A tanácselnök szerint határidőre elkészül az új terminál, melyet az UTI Grup Rt. és az Eldiclau Kft. építhet meg.

Az Uti Group építette a kolozsvári reptér két terminálját, és a jászvásári reptér kifutópályáját, képviselőjük, Cristian Ionuţ Costea szerint gazdag tapasztalatuk van. A munkálat becsült értéke 22,2 millió lej, a kivitelezők 21,7 millió les ajánlatot tettek.

Idén tízmillió lej áll az építők rendelkezésére, ebből nyolcmillió lej kormánytámogatás, a különbözetet hitelből fedezheti a reptér. Ha szükséges, megteremtik a feltételek ahhoz, hogy a kivitelezők akár éjjel is dolgozzanak a határidő betartása érdekében – tette hozzá Gheorghe Pasc, a Nagyváradi Repülőtér parancsnoka.

Az új, 2295 négyzetméteres terminál építése mellet – ebben csúcsidőben óránként 600 utast tudnak kiszolgálni – a kivitelezők átalakítják a jelenlegi terminált, mely kizárólag a külföldi járatokra felszálló utasok rendelkezésére áll majd.

A parkolóban a 128 gépjármű mellett öt hely lesz majd a mozgáskorlátozottak járműveinek fenntartva, három hely lesz az autóbuszok részére, hat helyen várakozhatnak majd a buszok, és 14 taxiállomást is kialakítanak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?