A kormányfő szerint tartható a 3 százalékos hiánycél

Mihai Tudose azt nyilatkozta, hogyha hat hónap után 3,2 százalékos költségvetési hiányt regisztráltak, az azt jelenti, hogy év végéig tartható a 3 százalékos hiánycél. A miniszterelnök szerint az ellenzék felelőtlen, amikor azt híreszteli, hogy nem lenne pénzügyi fedezet a nyugdíjakra és bérekre.

„Az első félév mindig is gyengébb volt, mint a második. (...) Az Eurostat azt mondja, hogy félév után 3,2 százalékos a hiány. Na és? Én azt mondom, hogyha hat hónap után 3,2%-os költségvetési hiányt regisztráltak, az azt jelenti, hogy év végéig tartható a 3 százalékos hiánycél” - nyilatkozta Tudose az Antena 3 televíziónak vasárnap adott interjújában.

A miniszterelnök szerint az ellenzék felelőtlen, amikor azt híreszteli, hogy nem lenne pénzügyi fedezet a nyugdíjakra és fizetésekre.

Ami az augusztusi költségvetés kiigazítást illeti Tudose azt mondta, hogy zömében pozitív lesz, de részleteket nem árult el. „Nem a tévében csinálunk költségvetés kiigazítást. Azt elmondhatom, hogy a nyugdíjakra, bérekre, az oktatásra, egészségügyre és beruházásokra van pénz” - szögezte le Tudose.

Kapcsolódók

Kimaradt?