Boeing: a vártnál többen utaznak majd repülővel a következő húsz évben

A Boeing szerint a következő 20 évben a vártnál gyorsabban, évi 4,7 százalékkal emelkedik a légi utasok száma, így repülőgépgyártó azzal számol, hogy az eddig előrejelzettnél 3,6 százalékkal több, 41 ezer új repülőgépre lesz szükség ebben az időszakban világszerte.

A társaság az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy az új gépek listaáron számolt piaci értéke 6100 milliárd dollár. Randy Tinseth, a Boeing kereskedelmi típusokért felelős alelnöke azt mondta, a legnagyobb igény a keskenytörzsű gépekre lesz. Ez a piaci szegmens adhatja ki a 41 ezer gép mintegy háromnegyedét.A Boeing úgy számol, hogy a korábban becsültnél 5 százalékkal több, mintegy 30 ezer 90-230 üléses géppel kell ellátni a piacokat 3100 milliárd dollár értékben. A nagyobb haszonnal kecsegtető szélestörzsűekből 9100-ra lehet szükség, ezek értéke 2400 milliárd dollárt tehet ki.

A legnagyobb felvevőpiac továbbra is Ázsia lehet 16 ezer géppel, Észak-Amerikában 8600, Európába pedig 7500 repülő kell majd a Boeing kutatása szerint.

Kapcsolódók

Kimaradt?