Június 15-e után is többletdíjat számolna fel a roamingért a Digimobil

Ha az Országos Távközlési Hatóság belegyezik, akkor a Digimobil ügyfeleinek június 15-e után is többletdíjat kell fizetniük a roamingszolgáltatásokért, ha egy másik uniós országba utaznak – tudta meg a HotNews.

Túlságosan nagy anyagi megterhelést jelent RCS&RDS mobilszolgáltatójának, a Digimobilnak, hogy június 15-étől belföldi díjszabás szerint fizetik a külföldi országokban történő telefonos beszélgetéseiket és SMS üzeneteket az Európai Unió más tagállamaiba utazó ügyfeleik. Ezért az óriáscég azt kérte az Országos Távközlési Hatóságtól (ANCOM), hogy 12 hónapig számolhasson fel többletdíjat a roamingszolgáltatásokért.

Ezt a hatóság kedden a HotNews portálnak megerősítette. Az ANCOM ugyanakkor közölte: az uniós szabályozás lehetővé teszi, hogy többletdíj felszámolását kérvényezzék az illetékes hatóságtól azok a szolgáltatók, amelyek számára jelentős veszteséget okoz a belföldi díjszabás szerinti barangolás („roam like home”) bevezetése. Közölték azt is: egyelőre elemzik az RCS&RDS kérését.

Jelenleg a Digimobil alkalmazza a legkisebb tarifákat a hazai mobilszolgáltatók piacán. Az RCS&RDS már a cég tőzsdére vitele előtt figyelmeztette a befektetőket, hogy a roamingdíjak európai uniós eltörlése negatívan hat majd az üzleti eredményeikre. Jelenleg a Digimobil szolgáltatásainak 3,213 millió előfizetője van Romániában.

A roamingdíjak eltörléséről és az úgynevezett méltányos használatra vonatkozó szabályokról itt olvashat részleteket.

Kapcsolódók

Kimaradt?