Kovászna infrastruktúrájának robbanásszerű fejlődésére számít Tamás Sándor

A Kovászna megye vidéki infrastruktúrájának robbanásszerű fejlődésére számít a következő három évben Tamás Sándor, a megye önkormányzatának elnöke.

Az RMDSZ megyei elnöki tisztségét is betöltő politikus az Agerpres hírügynökségnek elmondta, reményei szerint a megye községei 2020-ig mintegy 200 millió euró értékben fognak forrásokat lehívni ivóvíz- és szennyvízhálózatok kiépítésére, útfelújításra, valamint az oktatási intézmények felújítására. Hozzátette: a megye negyven községe közül 38 nyújtott be infrastruktúrafejlesztési pályázatokat az európai unió forrásaiból, illetve költségvetési forrásokból meghirdetett programokra.

Amint felsorolta, az országos vidékfejlesztési terv keretében 15 önkormányzat várja, hogy összesen 21 millió euró értékben írjon alá finanszírozási szerződéseket, az országos helyi fejlesztési terv keretében 33 önkormányzat pályázott összesen százmillió euróra, illetve a nagy infrastruktúra-beruházások operatív programjában már a szerződéskötés előtti szakaszban van 17 község összesen 70 millió euró értékű projektje.

"A következő hetekben, hónapokban 200 millió euró értékben írnak alá szerződéseket a megye önkormányzatai. Összehasonlításképpen mondom, hogy az elmúlt évben a megye valamennyi községének az összköltségvetése volt 40 millió euró. A most lehívott források összege ennek az ötszöröse" - idézte az Agerpres hírügynökség Tamás Sándort.

Kapcsolódók

Kimaradt?