„Gyergyó – gyere, mert jó!” – turisztika katalógus készül

A National Geographic mintájára készül turisztikai katalógus Gyergyószentmiklós környékéről, várhatóan a február 28-án, Budapesten tartandó turisztikai vásáron ezzel mutatkozik be Gyergyószék és környéke.

A katalógus értelmi szerzője és társkivitelezője Tatár Attila, aki a gyergyószentmiklósi Turisztikai Információs Iroda vezetője is. A maszol.ro-nak elmondta, a Gyergyó vidéki turisztikai szereplők nagy része szerepel a kiadványban. Marosfőtől Borszékig mintegy ötven vendéglátó hirdet a katalógusban, köztük programszervezők, szállásadók, éttermek és kávézók is vannak.gyergyo

„Nagyon pozitív volt a hozzáállás, mikor megkerestük a cégeket, szervezeteket, hisz elmondtuk, a katalógust mindenféleképp elkészítjük, ha szerepelnek benne, ha nem" – mondta Tatár. Hozzátette, bár az idén még önkormányzati támogatást is várnak a kiadványhoz, jövőtől száz százalékosan önfenntartónak kell lennie.

A 36 oldalas katalógust osztrák mintára készítik, nagy hangsúlyt fektetve a minőségi tálalásra: fotópapír minőségű papírra nyomtatják, látványos fényképekkel díszítik a térség tájairól, kulturális célpontjairól és számos kaland- és túraprogramról. Így lesz benne medveszafari, sziklamászás, barlangászás, hegyi kerékpározás, zergeles és borvizes fürdőzés kínálata, de kulturális körút, templom- és kastélylátogatás is.tatar

„Nem különcködni akarunk ezzel a katalógussal, hanem egy lehetséges követendő példát szeretnénk nyújtani Székelyföldnek. Remélhetőleg ez után egységes arculatú katalógussal tudnak majd jönni a kiállítók a nemzetközi vásárok Székelyföld standjára, ez meghozza az eredményét" - hangsúlyozta Tatár Attila.

A turisztikai információs iroda következő terve egy megyei szintű katalógus előkészítése a jelenlegi mintájára „Székelyföld Outdoor" címmel, ami átfogja a székelyföldi teljes kínálatot, hiszen Székelyföld egységesen tud vonzó desztináció lenni a világpiacon.

A „Gyergyó – de jó!" kiadvány magyarul 4000, románul 2500, angolul 500 példányban jelenik meg húsz napon belül, térképet nem tartalmaz, viszont túraajánlatokat és árakat is közölnek benne.gyrgyo2

A katalógust ingyenesen osztogatják majd szakmai eseményeken, hogy a környék turisztikai vonzását növeljék vele. A benne hirdető jogi személyek a nekik járó tiszteletpéldányokon kívül pdf-ben is megkapják majd a katalógust, így a világhálón is terjeszthetik.

Kimaradt?