A szenátus várhatóan hétfőn már elfogadja az egységes bértörvényt

Módosító javaslatokkal kiegészítve, kedvezően véleményezte csütörtökön a szenátus munkaügyi bizottsága az egységes bértörvény tervezetét. Az átlagosan 56 sázalékos fizetésemelést előirányzó jogszabály az elképzelések szerint július elsején lépne hatályba.

A bizottsági tagok közül hatan, a Szociáldemokrata Párt és az RMDSZ szenátorai támogatták szavazatukkal a tervezetet, a Mentsétek meg Romániát Szövetség szenátora ellenezte, a négy nemzeti liberális párti szenátor tartózkodott a voksoláskor.

Az egységes bértörvény tervezete most az azt első házként tárgyaló szenátus plénuma elé kerül. A felsőházi szakbizottság három nap összesen 25 órán át tárgyalta a jogszabályt.

"Köszönetet szeretnék mondani önöknek az elmúlt napokban tett erőfeszítésükért. (...) Született néhány nagyon jó módosító javaslat is, amelyek jobbá és korrektebbé teszik a törvényt" - mondta Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter.

Ion Rotaru bizottsági elnök szerint a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetségét képviselő összesen 205 honatya által beterjesztett törvényjavaslat szerepelhet a plénum hétfői ülésének napirendjén.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?