Babahordozóktól vasalásig: csak a piaci rést kell felfedezni Háromszéken – interjú

A gyergyószentmiklósi születésű, de nyolc éve sepsiszentgyörgyi Szekeres Szabolcs szereti, ha egy vállalkozói ötlete kicsírázik, és amikor már kibújt a földből, egy újabb ötletét ülteti el. Interjúnkban két vállalkozásáról számolt be: a babahordozókat forgalmazó cégéről és a városban indított vasalás-szolgáltatásáról.

Az első vállalkozásod babahordozók forgalmazását födi le, országos szinten. Miért pont ezzel kezdtél?

Több mint hét éve, hogy nem alkalmazottként, hanem saját vállalkozásokban dolgozom. Az első vállalkozás az első megszületett gyerekünkkel indult, akinek babahordozót szerettünk volna vásárolni. Találtunk is egy olyant, ami megtetszett, és ebből jött az ötlet, hogy a gyesen levő feleségem magyarországi Liliputi babahordozókat forgalmazzon, mivel én akkoriban fotózással és reklámanyag készítéssel foglalkoztam. Felvettem a kapcsolatot a gyártóval, majd a személyesen találkozáskor bemutattam elképzelésünket a márka bevezetéséről a romániai piacra, ezt követően az országban kizárólagos forgalmazók lettünk. A feleségem a telefonos kapcsolattartással foglalkozott, én meg beleástam magam az online eladás világába, megtanultam az ehhez szükséges reklámanyagok készítését, Facebook, adWords kezelését, valamint a számlázást és minden más céges ügyintézést. Amire megszületett a harmadik gyerekünk, egy újabb csapattaggal bővültünk, aki mindenféle ügyes-bajos dolgokkal foglalkozik.

Miért csak az interneten forgalmaztok?

Sokan kérdezték, hogy miért nem nyitunk üzletet a városban. Első körben azért nem voltam még nyitott erre, mert a hordozók használata nincs elterjedve olyan széles körben városunkban. Többen macerásnak gondolják a babahordozást, pedig mi éppen azért vásároltunk hordozót, hogy megkönnyítse a mindennapokat, a bevásárlást, az ügyintézést, a kirándulásokat, de elsősorban azért, hogy a baba testközelben legyen.

Vannak, akik szerint elkényeztetjük a gyereket, de ez nézőpont kérdése és bizonyos fokú életformaváltást igényel. Sokunkat befolyásol, hogy mit láttunk, tanultunk el a szüleinktől és sok esetben nehezen tudunk eltérni ettől. Én azt mondom, mielőtt véleményt alkot bárki is, érdemes kipróbálni előbb, mert megtörténhet, hogy a baba nem szereti – viszont a legtöbb esetben nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb egy hordozott kisbaba.

Másodszor meg egy saját üzlethelyiség megnyitásánál felmerülnek többletköltségek, bér, fizetés, adók és így tovább, s jó ha ezt az üzlet ki tudja termelni, erre akkoriban nem láttam garanciát, hogy csakis hordozók forgalmazásából fenntartható lenne egy üzlethelyiség városunkban. Ez a szemléletem mára már változott.

Országos szinten forgalmaztok. Arra gondoltatok, hogy egyéb termékeket is terjesszetek?

Most jutottunk oda, hogy nyissunk ebbe az irányba. Előbb egy dologgal akartam foglalkozni, de jól. Brandet kellett építenünk az országban, úgyhogy kellett egy időszak, amíg csak erre figyelek, nem osztom meg az energiáim. Most esedékes, hogy más termékcsaládokat is behozunk, ehhez tervezünk másik webshopot, amelyen több márkát forgalmazunk a jövőben, de elsősorban továbbra is gyerekekkel, kismamákkal kapcsolatos termékeket.

Nemrég egy vasalószolgáltatást is indítottatok Szentgyörgyön.

Nem én találtam fel a spanyolviaszt. Az ötlet Magyarországról jött nekem, ott láttam, hogy több városban is vannak kis családi vállalkozások, ahol nem foglalkoznak mosással, de vasalással igen. Én szeretek ingben járni, de három gyerek mellett macerás volt a vasalás otthon. A Hotex nyitását megelőzte egy hosszú felkészülés: üzleti terv, piaci igény felmérése, megfelelő helyiség kialakítása, eszközök beszerzése és így tovább. Decemberben szerettünk volna indulni, viszont a működési engedély megszerzése időigényesebb folyamat volt mint gondoltam, hiszen ezen engedélyhez több hivatalos szerv engedélye (vagy papírja, hogy tőle nem kell engedély) szükséges, például: állategészségügy, környezetvédelmi hivatal, szemétszállítás, a helyi adók befizetését igazoló papírok, a helyiség bérleti szerződése és így tovább. Végül február elején tudtuk elindítani a vasalási szolgáltatást és azóta működik.

Mi a kínálatotok?

Februárban még nem tudtunk kiszállítást vállalni, mostanra elhozzuk a vasalnivalót, kivasaljuk és visszavisszük, egy minimum összeghatárért. Van lehetőség kedvezményesen kipróbálni, hogy milyen minőségben és hogyan dolgozunk, ezt akár egy ruhadarab behozatalával is megteheti az érdeklődő, valamint csomag ajánlataink is vannak, melyek egy teljes hónapra érvényesek. Számunkra a legfontosabb, hogy elégedett legyen a megrendelő, mindenkinek odafigyelünk az igényeire: hogy szeretne-e élet az ing ujjába vagy nem, használjunk-e keményítőt spray-t, a hajtogatásnál hány részbe legyen összehajtva egy ruhadarab, hisz változó, hogy ki milyen szekrényben, fiókban tárolja a ruháit. A kivasalt ruhadarabokat hajtogatjuk, vállfára tesszük és fóliázzuk. Leginkább az ingeket vasaltatják, hisz az az időigényesebb – volt olyan, akitől negyvennégyet hoztam el egyszerre.

Az egyik legfontosabb, hogy aki igénybe veszi szolgáltatásunkat, az a pénzéért nem csak kivasalt ruhákat kap, hanem időt, amelyet vasalás helyett a gyerekeivel, férjével, feleségével, vagy akár barátaival tölthet el.

Kik keresnek fel titeket?

Vannak visszatérő klienseink már. Házas, nem házas, fiatal, idős egyaránt. Van, ahol inkább a gyerekekkel töltik az időt, vannak üzletemberek, akiknek napi szinten egy-két ing szükséges – sokféle történet van.

Amikor a reklámon gondolkodtunk, úgy voltam, hogy minden lehetőséget ki szeretnék próbálni, hisz meg kell találnom a konkrét klienskört. Első körben egyhónapos rádióreklámmal próbálkoztunk, valamint folyamatos Facebook-reklámokkal, a helyi újságban is reklámoztunk, ezzel elsősorban az idősebb generációt értük el. Egy tisztítóban hét lejért vasalnak, nálunk – kedvezményesen – most egy darab ing is 3,9. Egyébként 6 lej szokott lenni, és 3,9 lej darabja húsz ing fölött.

Mivel szeretnél foglalkozni a jövőben?

Folyamatosan vannak ötleteim, elképzeléseim, viszont a legfontosabb, hogy az ember megtalálja azt, ami igazán közel áll hozzá, amit szívből csinál és nem első sorban a meggazdagodásért. Számomra az a fontos, hogy olyat csináljak, amit szeretek és amivel valami többet adok az embereknek, s ha ezt jól csinálom és szívből, akkor idővel beérik és meghozza a gyümölcsét, csak bíznunk kell önmagunkban és kitartanunk. Az igazi utam még mindig keresem, viszont állandóan új dolgokat próbálok ki, elvégeztem egy majdnem egy éves szabás-varrás képzést, ahol leginkább a kismamaruhákkal foglalkoztam, de elvégeztem fodrász, műkörmös és előkönyvelői tanfolyamot is. Mindig vannak tervek, van, amit már idén megvalósítok, olyan is van, amit az idén szerettem volna, de jövőre marad. Egy számomra hiteles embertől a következőt hallottam: Nincsenek nagy tervek, csak rövid határidők. Szeretek megálmodni, elindítani dolgokat, működővé tenni, utána rábízni a megfelelő emberre, hogy nekem legyen időm a következő ötletem megvalósítására.

Olyan dolgok érdekelnek, amelyekkel adni tudok valami pluszt az embereknek. Többen kérdezték tőlem, hogy mennyi a haszon a vasalásból? Ez a szolgáltatás nem a meggazdagodásról szól, hanem az értékteremtésről, hisz egyel több munkahelyet biztosítunk, de legfőképpen amint már említettem is, az emberek a vasalt ruhákon kívül szabadidőt kapnak, ami alatt nem vasalniuk kell, hanem sétálhatnak a családdal, játszhatnak a gyerekeikkel, vagy éppen megihatnak egy kávét a régen látott baráttal.

Remélem, hogy sok fiatal is olvassa ezt az interjút, nekik a következőt tudom mondani: próbálkozni kell és bízni önmagatokban, hogy meg tudjátok csinálni. Nekem sem sikerült minden ötletem elsőre, vagy olyan is volt, amely nem jött össze, viszont felálltam és mentem tovább, hiszen a lehetőség mindig ott van, ha próbálkozol. Jártam már úgy is, hogy addig ültem egy ötletemen, amíg más valósította meg.

Vállalkozásunknál fontos, hogy odafigyelünk a kliensekre, az emberközelibb kapcsolattartásra. A webshopnak van egy olyan „átka”, hogy a vásárló nem tudja megfogni a rendelt tárgyat, ezért pótolni akarjuk ezt a kliensekkel való telefonos kommunikációval. Volt, hogy hónapokkal később visszaküldött, nem használt terméket fogadtunk vissza. Ha nincs ember-ember közötti kapcsolat, akkor elgépiesedünk, eltávolodunk egymástól.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?