Románia az egyik legkevésbé vonzó turisztikai célpont az EU-ban

2015-ös Eurostat-mérések szerint Románia az egyik legkevésbé vonzó turisztikai célpont a külföldiek számára az Európai Unióban.

Kisebb országok vannak még a lista végén, úgymint Szlovákia, Lettország és Luxemburg. A mérés egyébként az országokban, hotelben vagy vendégházakban eltöltött éjszakákat vette figyelembe.

A négy legnépszerűbb ország Spanyolország (270 millió éjszakával), Olaszország (193 millió éjszakával), Franciaország (130 millió éjszakával) és Nagy-Britannia (118 millió éjszakával).

Romániában ezzel szemben ötmilliónál kevesebb éjszakát mértek, ami még Bulgáriához képest is silány eredmény, ahol 13 millió éjszakát töltöttek el összesen külföldi turisták. Magyarországon Bulgáriához hasonló számot mértek. Romániánál már csak Szlovákia(4,38 millió), Észtország (3,77 millió), Litvánia (3 millió), Lettország (2,87 millió) és Luxemburg (2,65 millió) teljesített gyengébben.

Ráadásul Romániában kevesebbet költöttek külföldiek, mint romániaiak külföldön: előbbiek 1,85 milliárd eurót, utóbbiak 1,54 milliárdot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?