Elkészült a romániai áruházláncok friss rangsora

Továbbra is a Kaufland uralja a romániai kiskereskedelmi piacot, és a Lidl növekedett az utóbbi években a leglátványosabban – derül ki az economica.net összeállításából.

A gazdasági portál a forgalmuk, illetve a romániai üzleteik száma alapján készítette el a hazai áruházláncok toplistáját. A lajstrom a 2015-os adatok alapján állt össze, mert ezek jelenleg a legfrissebbek.

Ezek szerint a Kauflandnak jelenleg 8,26 százalékos a piaci részesedése az üzletágban. Az áruházlánc a német Lidl &Schwarz cégcsoporthoz tartozik, és 9,1 milliárd lejes forgalma volt. A Kauflandnak jelenleg 115 üzlete van az országban, és idén további öt üzlet megnyitását tervezi.

A második helyen a Carrefour áll, 4,64 százalékos piaci részesedéssel. A francia üzletláncnak 5,1 milliárd lejes forgalma volt, és jelenleg 32 hipermarketet, és emellett több kisebb üzletet (Carrefour Market) működtet Romániában.

Agresszív terjeszkedési üzletpolitikájával a Lidl a harmadik helyre lépett az országos rangsorban. A német láncnak 4,2 százalékos a piaci részesedése. A német áruházláncnak jelenleg 200 üzlete van az országban, és az év végéig további tíz megnyitását tervezi.

Az Auchannak 4 százalékos a piaci részesedése, és jelenleg 32 hipermarketje van Romániában. A francia áruházlánc 2014-ben fejlődött látványosan, amikor megvásárolt 20 üzletet a német Metro cégcsoporttól.

Feltörekvőben az ötödik helyen szereplő Mega Image is, 3,2 százalékos piaci részesedéssel. A holland áruházlánc a tervek szerint 50 üzlettel bővíti hálózatát. A tevékenységét mostanáig Bukarestre és környékére összpontosító cég idén meg akarja verni a lábát Erdélyben, több Kolozs megyei városban, Temesváron, Aradon és Nagyváradon fog szupermarketeket nyitni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?