Közel 70 ezer turista lepte el a tengerpartot a hosszú hétvégén

Közel hetvenezer turista jutott el a román tengerpartra a május elsejei hosszú hétvégén. Fejenként átlagban 300 eurót költöttek el.

Negyvenezer turistára számítottak, de végül megnőtt ez a szám, és közel hetvenezren látogatták meg a román tengepertot – közölte az Agerpres hírügynökséggel Corina Martin. A Romániai Turizmust Népszerűsítő Egyesületek Szövetségének elnöke, a Tengerpart – Duna-delta Egyesület alelnöke szerint a létszámnövekedés a tavalyi és idei népszerűsítéseknek köszönhető, a romániai lakosok felfedezték maguknak a hazai célpontokat.

Mamaiát elsősorban a fiatalok látogatják, idén azonban az idősek – akik inkább megünneplik május elsejét – is megjelentek itt, Vama Veche is jó úton jár.

A minivakáción átlagban háromszáz eurót költöttek a turisták. Számos rendezvényre volt lehetőségük ellátogatni Mamaián és Vama Vechen, fesztiválok, koncertek várták őket.

Hétezer külföldi turistát jegyeztek ugyanakkor, többségük Nagy-Britanniából, Németországból, Franciaországból és Olaszországból érkezett, elsősorban a Sunwaves Fesztiválra. Corina Martin elmondta, az izraeli piac felé is nyitnak.

Az előrejelzések szerint az idei fesztivál-szezon 15-20 százalékos növekedés mutat majd a látogatottság terén, holott a tavalyi már rekordot döntött: az elmúlt tíz év legsikeresebb éve volt ebben a tekintetben.

Kapcsolódók

Kimaradt?