Befellegzett az erdélyi óriásberuházásoknak?

Nincs költségvetési pénz a nagyobb erdélyi beruházások folytatására – ismerte el a kormány. Így az Erdélyt átszelő A3-as autópálya befejezésére és a Tarnica-Felsőszamos vízerőmű bővítésére is várni kell – adta hírül a Ziua de Cluj hírportál miniszteri nyilatkozatokra hivatkozva.

Ez az első alkalom, hogy két miniszter: Varujan Vosganian gazdasági és Dan Şova beruházásokért felelős tárcavezető is beismeri, nincs központi pénz a fejlesztésre. A két projekt összértéke meghaladja az 5 milliárd eurót, amit nagy valószínűséggel csak külső forrásokból lehet fedezni.tarnita

„Az észak-erdélyi sztráda építését nem tudjuk közpénzből fizetni, egyetlen megoldás az lenne, ha bevonnánk külföldi partnereket a projektbe, vagy koncesszióba adnánk az autópályát" – nyilatkozta Dan Şova. Hozzátette, a tárca 46 millió eurót különített el a sztrádát építő Bechtel vállalat iránti tartozások törlesztésére.

Az úthálózatért felelős országos vállalat (CNADNR) ütemezése értelmében 2013-ban valamennyi bekötőszakasznak el kell készülnie az A3-as mentén, ezek közül a legköltségesebb a Nádasszentmihály-Berettyószéplaki szakasz, ami 488 millió euróba kerül.autostrada

Varujan Vosganian gazdasági miniszter ezzel egy időben kijelentette, nincs állami támogatás a Kolozsvár melletti Tarnica víztározó bővítésére, valamint a csernavodai 3-as és 4-es reaktorok munkálataira sem. Mint elmondta, a költségvetésből kikerült a falvak áramszolgáltatással való ellátása, ezt a fejlesztést az áramszolgáltatónak kell elvégeznie.

Az ország észak-nyugati részét átszelő autópálya megépítése prioritás, nem lenne szabad a kormánynak elhalasztania a terv megvalósítását – véli Elisabeta Dumitrescu, a Kolozsvári Kereskedelmi- és Iparkamara vezetője. Szerinte ha koncesszióba adják az autópálya építését, akkor fizetőssé válna, így nem használná senki.

Kimaradt?