Grindeanu az autópályákról: idén 90 km átadása a cél

2017-ben 90 kilométer autópálya átadása a cél - nyilatkozta hétfő este Sorin Grindeanu miniszterelnök.

Az Antena 3 televízió arról kérdezte a kormányfőt, hogy idén mi várható az autópályák építésével kapcsolatban. „Ahhoz, hogy ezen a területen elérjél valamit, elszántságra és határozottságra van szükséged, (...) diktálnod kell a tempót, és nem szabad ennek a hihetetlen rendszernek a rabjává válnod, tudnod kell, hogy mit akarsz elérni, és húznod kell magad után a rendszert is” - válaszolt Grindeanu.

A miniszterelnök ismét hangsúlyozta, azt javasolta a szállításügyi miniszternek, hogy költöztesse terepre az irodáit, hiszen „az irodákban ülve nem épülnek sem körgyűrűk, sem autópályák, sem modern vasúti pályák”, ugyanakkor megerősítette, hogy idén "mintegy 90 kilométer autópálya" átadását tervezik.

Grindeanu a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) által elindított projektekről is beszélt. „A CNAIR-nél közbeszerzési eljárás alatt állnak a gyalui csomópontnál esedékes munkálatok és a 2B-3A1 szakasz összekötése, a Brassó-Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad autópálya esetében az ajánlatok átvizsgálásánál tartunk” - mondta Grindeanu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?