Megtagadta az ANAF a 15 ezer eurós nyugtalottó-nyeremény kifizetését

Nem hajlandó kifizetni a több mint 15 ezer eurós nyugtalottó-nyereményét az országos adóhatóság (ANAF) egy aradi férfinak. Ennek oka vélhetően az, hogy a nyertes kasszabont a szemétből szedte össze. 

Constantin Lungu az új típusú szerencsejáték elindítása óta sorra járja az aradi bevásárlóközpontokat, és összeszedi a szemeteskukákból az eldobott nyugtákat. Hazamegy, szortírozza a kasszabonokat, és várja a havi sorsolást. Neve korábban országosan is ismertté vált, mert többször írt róla a sajtó.

A férfi korábban egy alkalommal nyert, 2015-ben 287 lejt. A múlt év végén azonban rámosolygott a szerencse: 15 500 eurót "ért" az egyik nyugtája. Amikor azonban benyújtotta a nyereményigénylését, azt a választ kapta, hogy a pénzt nem kaphatja meg, mert „bűncselekmény gyanúja merült fel” az igénylésével kapcsolatban.

Az esetet ismertető Digi24 tájékoztatása szerint a nyugtalottó szabályzata értelmében az ANAF-nak valóban joga van megtagadni a kifizetését bűncselekmény gyanúja esetén. Az adóhatóság azonban a hírtelevízió kérdésére nem tudta megnevezni a bűncselekményt. Csak annyit közöltek, hogy vizsgálat zajlik az ügyben.

Constantin Lungu nem érti az ANAF hozzáállását, annál is inkább, mert korábban egy nyereményét már kifizették. A férfi azzal érvel: a törvény nem tiltja, hogy a mások által eldobott nyugtákkal vegyen részt a szerencsejátékban.

Kapcsolódók

Kimaradt?