Grindeanu: az amerikai partnerség gazdasági szempontból is jelentősen fejlődni fog

A Románia és az Amerikai Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség gazdasági szempontból is erősödni fog - nyilatkozta szerdán Sorin Grindeanu miniszterelnök, a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatón. 

„Egyfajta kezdetként tekintek erra a találkozóra. Nálunk a sok beszéd szegénység, és ezt egyik fél sem akarja. Az Amerikai-Román Üzleti Tanács képviselői és a miniszterek között sorra kerülő mai és csütörtöki találkozókon fogják leszögezni azokat a konkrét célokat, amelyeket meg kell majd valósítani. Ismertettük a gazdasági mutatóinkat, és a költségvetési prioritásainkról is beszélgettünk. Bízom benne, hogy a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közti partnerség gazdasági szempontból is jelentősen fejlődni fog” – nyilatkozta a kormányfő az Eric Stewarttal, az Amerikai-Román Üzleti Tanács (AMRO) elnökével való találkozót követően. 

A miniszterelnök elmondta, a kormány tagjai 12 igen jelentős amerikai vállalat képviselőivel tárgyalnak a napokban. „A nagykövet úr is azt mondta, hogy ez a legerősebb gazdasági küldöttség, amely az elmúlt időszakban Romániába látogat, ez pedig bizakodásra ad okot a jövőre nézve. Nem udvariasságból tett találkozó volt ez. Konkrétumokról beszélgettünk, tényleges projektekről, amelyeket megvalósíthatunk a következő években" - mutatott rá Grindeanu. 

Kimaradt?