Már 2018 januárjától megduplázódnak bizonyos bérek az egészségügyben

Több mint száz százalékos fizetésemelést irányoz jövő évtől az új közalkalmazotti bértábla az egészségügyi dolgozók egy részének – jelentette ki kedd este a Sanitas szakszervezet alelnöke, Iulian Pope, miután a jogszabályról egyeztetett Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszterrel.

A szakszervezeti vezető nagyon elégedetten nyilatkozott a tárgyalások eredményeiről. Ez nem csoda, hiszen az egészségügyi alkalmazottak, az orvosoktól, az asszisztenseken át a nővérekig, a többi közalkalmazotti kategóriáktól eltérően nem szakaszonként, 2021-ig, hanem – a miniszter ígérete szerint – már 2018. január elsejétől megkapja a jelentős béremelést.

Az emelések mértéke bizonyos fizetések esetében eléri a 110-120 százalékot is – mondta a szakszervezeti vezető. Az arány az alacsonyabb bérek esetben lesz nagyobb. Pope tájékoztatása szerint az egészségügyi dolgozók élelmiszer-utalványokra és vakációs jegyekre is ígéretet kaptak. Ez utóbbi értéke 1450 lej, és már idén júliustól megkapják az alkalmazottak. Emellett egy 5 százalékos prémiumalapot is biztosítanak számukra.

A munkaügy minisztérium és a szakszervezetek közötti tárgyalások a közalkalmazotti bértábláról ezen a héten folytatódnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?