Ismét nagy sikert arattak Székelyföld turisztikai értékei a Romexpón

A vasárnap véget érő bukaresti nemzetközi turisztikai vásáron, a Romexpón Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületeinek kínálata csábította Székelyföldre az érdeklődőket – számolt be a háromszéki önkormányzat sajtóirodája.

Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója elmondta, ebben az évben egy megújult arculattal vettek részt az Országos Turisztikai Vásáron. Szavai szerint életet, dinamizmust, sokszínűséget vittek a székelyföldi standdal a vásárra. Nemcsak szórólappal reklámozták a térséget, hanem minden napra beterveztek egy-egy hagyományos interaktív tevékenységet, ahol a látogatók gyógyvizet kóstolhattak, mézeskalácsot díszíthettek és a bútorfestést is kipróbálhatták.

Ezek mellett a kézművesekkel a pantomim Pufi színház bevonásával növelték az érdeklődést a Székelyföld stand iránt. „Az odalátogatók elmondása szerint már többen jártak Székelyföldön, ahol nagyon jól érezték magukat és bármikor szívesen visszatérnek. A vásár során a legnagyobb kereslet a húsvéti ajánlatok iránt volt, erre az alkalomra több ilyen turisztikai csomagot is összeállítottunk, legyen az gyógyturizmus, nemesi- vagy aktív turizmus vagy egyszerűen üdülési kínálat az év bármelyik periódusában” – fogalmazott az igazgató.

A Székelyföld stand Hargita megyei részénél a több napos programokat kínálták az érdeklődőknek, ezek a csomagok több, a megyében található helyszínt és eseményt is érintenek. A Hargita Megye Tanácsa által létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás igazgatója, Mezey Zsolt tapasztalatai szerint a korábbi évekhez képest sokkal többen látogattak a standhoz, kíváncsibbak voltak az emberek, hosszabb beszélgetést igényeltek a megye turisztikai látványosságairól, hagyományairól, valamint voltak olyanok is, akik korábbi pozitív tapasztalataik miatt szívesen visszatérnének, és további lehetőségeket kerestek.

„Egyre érdekesebb lesz Székelyföld, mint turisztikai desztináció. A Hargita megyei standhoz látogatók többsége a nyári programokat kereste, és a szálláslehetőségek mellett az iránt érdeklődtek, hogy milyen programokon tudnak részt venni, tehát ha több napos tartalmas csomagokat tudunk ajánlani a turistáknak, akkor többen és szívesebben látogatnak megyénkben. Kevesen keresték az extrém sportokkal kapcsolatos tevékenységeket, inkább relaxációs hétvégéket keresték, a víz közeli élményeket, mivel tudják, hogy sok itt a borvízforrás, jó a levegő, valamint az itteni gasztronómiáról is kérdeztek” – osztotta meg a Romexpón szerzett tapasztalatait Mezey Zsolt.

Orbán Dénes Albert, a Szovátai Turisztikai Információs Központ irodavezetője kiemelte: „Idén először Maros megye is részt vett a februári Országos Turisztikai Vásáron, kiegészítve ezzel a Székelyföld standot, amely figyelem felkeltő arculattal, programokkal és ajánlatokkal képviselte a térséget a rendezvényen. Bár Maros megyének is vannak turisztikai látványosságai és Szováta városa kiemelkedő látogatottságnak örvend Székelyföldön belül, ennek ellenére fontosnak tartjuk az egységes brand és kommunikáció használatát.”

Az idei Romexpó is bizonyítéka annak, hogy a külföldi országok csábító turisztikai csomagjai, ajánlatai mellett a belföldi turisták nagy százalékban választják Románia és ezen belül a Székelyföld nyújtotta pihenési és kikapcsolódási lehetőségeit. 

Kapcsolódók

Kimaradt?