Megkönnyítette az autósok kárrendezését a biztosításfelügyeletet

Jelentősen megkönnyítette a koccanásos balesetben megrongált autók tulajdonosainak életét az országos biztosításfelügyeletet (ASF).

Az intézmény péntektől módosította a kárrendezési eljárást. E szerint a biztosítók kötelesek elvégezni a kárfelmérést a megrongált gépkocsi tulajdonosa által megjelölt bármelyik szervizben. Eddig a biztosítók csak azokban a szervizekben végezték el a kárfelmérést, amelyekkel szerződésben álltak.

„Ha van kötelező gépjármű-biztosításod, a baleset után bármelyik szervizbe elviheted az autódat. A biztosító köteles odaküldeni a képviselőit megállapítani a kárt. Ez újdonság Romániában” – magyarázta Facebook-oldalán Cristian Munteanu, az Autószervizek Országos Szövetségének elnöke.

A hírt megerősítette a közösségi oldalon az ASF is. Az intézmény tájékoztatása szerint a biztosító a baleset bejelentésétől számított öt napon belül köteles elvégezni a kárfelmérést. A tulajdonos egyetlen kötelezettsége olyan helyszínre szállítani az autóját, ahol ez a művelet biztonságos körülmények között, a munkavédelmi szabályok betartásával elvégezhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?