Év végén költözhet vissza a Wizz Air Marosvásárhelyre

Ha év végéig befejeződik a Transilvania repülőtér kifutópályájának újjáépítése, a Wizz Air újra indít majd járatokat Marosvásárhelyről. Legalábbis ezt ígérte a légitársaság képviselője a Maros megyei tanács elnökének, Péter Ferencnek.

A megyei önkormányzat sajtóirodájának hétfői közleménye szerint a 2017-es év egyik fő célkitűzése, hogy újra megnyíljon  a marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőtér. Ennek egyik legfontosabb feltétele a kifutópálya felújítása. Ismert, hogy a Wizz Air biztonsági okokra hivatkozva költöztette tavaly a járatait Marosvásárhelyről Kolozsvárra.

A közlemény szerint a repülőtér korszerűsítésére több lépést is tett az önkormányzat, illetve ezzel párhuzamosan elkezdtek tárgyalni a légitársaságokkal is arról, hogy a munkálatok befejezése után újra indítsanak repülőjáratokat Marosvásárhelyről.

A megyei tanács elsőként a Wizz Airrel tárgyalt. A múlt heti találkozón a Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc részletesen tájékoztatta a diszkont légitársaság képviselőjét a Transilvania repülőtér jelenlegi  gazdasági és jogi helyzetéről, és bemutatta a kifutópálya felújítási tervét is. A megbeszélésen a Wizz Air képviselője ismertette a légitársaság jövőbeni terveit, és biztosította a megyei tanácsot arról, hogy ha év végéig befejeződik a kifutópálya újjáépítése, a Wizz Air újra indít majd járatokat Marosvásárhelyről.

„A Maros Megyei Tanács a továbbiakban is tartja a kapcsolatot a légitársasággal és bízunk benne, hogy az év vége előtt sikerül megnyitnunk a repülőteret, és újra fogadhatjuk a Wizz Air járatait is” – nyilatkozta a találkozó után Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A marosvásárhelyi nemzetközi repülőtér kifutópályájának felújítsa az előzetes számítások szerint 77 millió lejbe kerül. Az érvényben levő országos infrastruktúra-fejlesztési terv alapján Maros megyének 2021-ig nincs lehetősége uniós alapokat lehívni a reptér fejlesztésére, ezért a Maros Megyei Tanács önerőből, hitel felvételével fogja megvalósítani a beruházást.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?