Leváltják a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság vezérigazgatóját

Leváltják tisztségéből a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezérigazgatóját, Cătălin Homort - döntött a társaság igazgatótanácsa.

A Szállításügyi Minisztérium szerdai közleménye szerint a keddi gyűlésén a CNAIR részvényesei kérésére összegyűlt igazgatótanács megállapította, hogy Cătălin Homor nem látta el megfelelően a társaság igazgatását, ezért visszahívják tisztségéből.

A közlemény szerint Răzvan Cuc szállításügyi miniszter kiküldte a tárca ellenőrző testületét, hogy vizsgálja meg a hóeltakarításhoz szükséges eszközök és nyersanyagok készletét, a karbantartó magáncégekkel kötött szerződéseket, valamint a csúszásgátláshoz használt homok használatának módját.

Sorin Grindeanu kormányfő szombaton kérte a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság vezetőjének leváltását a közlekedési minisztertől. Szerinte a társaság rosszul irányította az elmúlt időszakban a hóeltakarítási és útkarbantartási munkálatokat. A miniszterelnök szombaton megengedhetetlennek nevezte, hogy 14 órával a másodfokú riasztás visszavonása után 28 országút még mindig le volt zárva, és két autópálya járhatatlan volt.

Sorin Grindeanu hozzátette, más rendellenességeket is észleltek. Példaként azt említette, hogy a csúszásgátló anyagként használt sóból túl sok van raktáron, homokból viszont nem elégséges a készlet. "Igen furcsának" nevezte ezt a miniszterelnök, és többek között ennek a helyzetnek a tisztázását várja el a szaktárca ellenőrző testületétől - tette hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?