Rekord számú turista üdül Brassópojánán, Predeálon, Törcsvár is megtelt látogatókkal

A síelésnek megfelelő körülmények és a pályákon lerakódott hóréteg rekord számú turistát vonzott a Brassó megyei hegyi üdülőhelyekre. 

A nyilvántartások szerint a brassópojánai kábeles szállítóeszközök beléptető kapuit naponta 30.000-nél is több személy lépi át . Ez rekordot jelent az utóbbi évek forgalmában - közölte pénteken az Agerpres hírügynökséggel Dorin Drăgoi sípálya-adminisztrátor. 

Drăgoi tájékoztatása szerint jelenleg a pályákon 80 centiméteres a hóréteg, a Keresztényhavas csúcsán pedig több mint egy méteres. 

Akárcsak Brassóban, úgy Predeálon is minden pálya teljes kapacitással fogadja a síelőket, a Clăbucet pályát este 10-ig megvilágítják. Az üdülőtelep szálláshelyei 95 százalékban foglaltak már, a turisták szabadtéri szilveszteri mulatságon vehetnek részt, koncerttel és tűzijátékkal. 

Valamivel kisebb a forgalom a Törcsvár melletti Zănoaga sípályán, de a települést itt is elárasztották a turisták. Marius Rădăcină, Törcsvár polgármestere tájékoztatása szerint a pálya 4 kilométerre fekszik a településtől, 850 méter hosszú, és felvonóval, valamint éjszakai megvilágítással van ellátva. 

Kapcsolódók

Kimaradt?