Másfél órával csökkent a Bukarest-Kolozsvár vonatjárat menetideje

Másfél órával lesz rövidebb a Bukarest-Kolozsvár útvonalon közlekedő éjszakai vonatjárat menetideje (9 óra 20 perc alatt lehet majd eljutni a fővárosba – szerk. megj.) a december 11-től életbe lépő új CFR-menetrend szerint.

A jó hírt Robert Dobre, a vasúti közlekedés megreformálásáért felállított hatóság (ARF) elnöke jelentette be. Tájékoztatása szerint három fő útvonalon – Bukarest-Kolozsvár, Bukarest-Suceava és Bukarest-Iași – rövidül meg jelentősen a menetidő. "Ezt úgy tudjuk elérni, hogy kisebb javítási munkálatokkal feloldjuk a sebességkorlátozásokat, csökkentjük az állomásokon való tartózkodási időt, és kiiktatjuk a ’zöld mezős’ kényszermegállásokat” – fogalmazott Robert Dobre.

A leglátványosabb rövidülés a Bukarest-Suceava szakaszon lesz, itt állítanak forgalomba egy expresszvonatot, amely 5 óra 40 perc alatt teszi meg a 440 kilométeres távot.

A többi útszakaszon is javulást – 5-10-15 perces menetidőcsökkenést – ígér a szállításügyi minisztérium, ahogy sorra oldják fel az évtizedek óta életbe levő sebességkorlátozásokat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?