Átlagban 318 lejt költ Mikulás-ajándékokra az ország városi lakossága

Édességeket és játékokat vásárolnak legszívesebben Mikulás napjára a romániai lakosok. Egy piackutató cég felmérése alapján a városi lakosság 88,4 százaléka készül ajándékot vásárolni szeretteinek erre az alkalomra - derül ki az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott tanulmányból. 

A tavalyi évhez hasonlóan a Szent Miklós-napi ajándékozás a kisvárosokban elterjedtebb szokás (93,8 százalék), a 100.000 fölötti lakosságú nagyvárosokban a megkérdezettek 88 százaléka válaszolta azt, hogy készül ajándékokat vásárolni erre a napra. 

A közkedvelt ajándékok közé idén is az édességek (72,1 százalék) és a játékok (49,2 százalék) tartoznak, derült ki a Mednet Marketing Research Center felméréséből. A kutatásban részt vevő személyek ajándéklistája igencsak változatos, a legolcsóbb megleptetésektől (édességek, játékok, ruházati cikkek, gyümölcs) a legdrágább ajándékötletekig (háztartási cikkek, kommunikációs és elektronikai eszközök, kirándulások) sok minden szerepel a palettán. 

A városon élők átlagosan 318 lejt költenek ajándékvásárlásra, ami kevéssel több a tavalyi keretösszegnél (305 lej). A kutatás azt is kimutatta, hogy sokan (43,8 százalék) 100 és 250 lej közötti összeget szándékoznak elkölteni, a nagyvárosokban pedig átlagosan 321 lejt szánnak erre a célra. 

Az országos felmérést november 23-28. között végezték, 800, 18 és 65 év közötti személy megkérdezésével. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?