Négy háromszéki városra terjesztik ki a közösségi kártyát

Idén Kovászna megye négy városára kiterjesztik a kedvezményes vásárlásra feljogosító közösségi kártya programot, tájékoztatta lapunkat a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA). A közösségi akciókat támogató alapítványnak a közösségi kártya program a legsikeresebb programja, jelenleg 17 ezer kártyafelhasználó van Háromszéken, és kilenc vállalkozás több boltjában lehet használni.kozossegi-kartya

Az elmúlt esztendőben Sepsiszentgyörgy és Kovászna után Barót is "betársult" a kártyahasználatba, és hamarosan Kézdivásárhely is csatlakozik az akcióhoz. A Háromszéki Közösségi Alapítvány tavaly összesen tíz programot bonyolított le, és 134 239 lejt fordított vissza közösségi célokra. Az összeg nagy része a közösségi kártyák használatból származik.

A közösségi kártya használata révén a vásárló 1 és 10 százalék közti kedvezményt kap az áru vagy szolgáltatás értékéből, és a cég ugyanekkora összeget befizet a közösségi alapba. A HKA felmérése szerint 9100 személy naponta használja vásárlásakor a közösségi kártyát, és 12 ezerre tehető azok száma, akik havonta legalább egyszer használják azt. Egy vásárláskor átlag 1 lej került a közösségi alapba, és természetesen ugyanakkora összeget spórol a vásárló is.

Legtöbben a sepsiszentgyörgyi Bertis és a Merkúr üzletekben használták a közösségi kártyát. Az alapítvány számlájára gyűlt összeget közösségi célokra fordítják. Tavasszal kültéri fitneszgépeket, ping-pong asztalokat szerelnek fel Sepsiszentgyörgy köztereire, de ösztöndíj támogatást is adtak jó képességű, de szerény anyagi lehetőségekkel rendelkező diákoknak.

Kimaradt?