Az első háromnegyed évben 11 százalékkal nőtt a turisták száma

Az idei első háromnegyed évben 11 százalékkal nőtt Romániában a turisták száma a kereskedelmi szálláshelyeken a tavalyi hasonló időszakhoz mérten - közölte szerdán az országos statisztikai intézet.

A január-szeptember közötti időszakban 8,557 millió turista kereste fel a kereskedelmi szálláshelyeket. A turisták több mint háromnegyede román volt, a külföldiek aránya mintegy 23 százalék.

A kereskedelmi szálláshelyeket 1,930 millió külföldi turista kereste fel, ami csaknem 10 százalékkal több a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Német, izraeli és olasz turisták jöttek leginkább Romániába, Magyarország a negyedik helyen áll több mint 114 ezer turistával.

A vendégéjszakák száma mintegy 9 százalékkal, 20,251 millióra nőtt a vizsgált időszakban. A román turisták által eltöltött vendégéjszakák átlaga 2,5 nap, a külföldiek esetében két nap.

Az országban tavaly egész évben csaknem 16 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 2014-hez mérten. A külföldi turisták száma 16,9 százalékkal, 2,234 millióra emelkedett.

Kapcsolódók

Kimaradt?