Átadták a Beresztelke és Marossárpatak közötti út felújított szakaszát

Befejezték és a Maros megyei tanács át is vette a Beresztelke és Marossárpatak közötti megyei úton elvégzett munkálatokat.

A „154J jelzésű Beresztelke-Vajdaszentivány-Marossárpatak közötti megyei út szélesítése a 10+800-13+900 km szakaszon” elnevezésű projekt keretében 1,2 km-es szakaszon szélesítették az utat, és további 1,8 km-en kátyúztak, illetve kijavították a padkákat. Az útjavításra, a tervezésre és kivitelezésre 2015-ben kötött szerződést a Maros megyei tanács, a munkálatokat azonban csak idén áprilisban kezdték el. A szerződés összértéke 1.180.376 lej Áfa nélkül.

A Beresztelke és Marossárpatak közötti megyei út felújítását a következő időszakban folytatni fogja a tanács, ennek érdekében idén júliusban elfogadta a tervezett beruházás műszaki-gazdasági iratait és a műszaki-gazdasági mutatóit egy további 8 és fél kilométeres szakasz szélesítésére. A beruházás egy több éves szerződés keretében valósul majd meg a rendelkezésre álló források függvényében – áll a megyei önkormányzat sajtóosztályának közleményében. 

A Maros megyei tanács arra törekszik, hogy az év során minél több megyei úton végezzen felújítási, javítási és karbantartási munkálatokat a prioritások és a költségvetés függvényében.

A megyei önkormányzat egy hete vette át a befejezett körforgalmat, amelyet a Marosvásárhely és Marosszentanna közötti 135B jelzésű megyei út, illetve a Marosvásárhely és Mezőbánd közötti 152A jelzésű megyei út találkozásánál alakítottak ki.

Jelenleg folynak a felújítási munkálatok az Erdőszentgyörgy-Bözödújfalu és a Hargita megye határáig tartó megyei úton.

Novemberben két munkálat átvétele van beütemezve, a Szeben megyei határt Apolddal és Segesvárral összekötő 106-os jelzésű úton egy betonhidat adnak át a felújítás után, a 151B jelzésű megyei úton pedig szintén egy kisebb méretű hidat fognak befejezni – tájékoztatott az önkormányzat sajtóirodája.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?