Nagyot ugrott az Európában forgalomba állított új autók száma

Az Európai Unió 28 tagállamában és az Európai Szabadkereskedelmi Társuláshoz tartozó négy országban jelentősen nőtt a forgalomba állított új autók száma – közölte pénteken az Európai Autógyártók Szövetsége. Románia sem teljesített rosszul.

Az EU-ban és a a szabadkereskedelmi társulás négy országában – Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc – közel másfél millió autót helyeztek forgalomba, 7,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban – írja a ProfitLine. A forgalomba hozott új autók száma szeptemberben már a 37. egymást követő hónapban bővült a 32 európai államban.

A profit.ro azt írja, Romániában az év első kilenc havában 67997 új autót jegyeztek be, ez 19,6 százalékos növekedést jelent.

A legnagyobb piacok közül a legerősebb, 17,4 százalékos növekedést Olaszország könyvelhette el, a nagy autógyártók közül a Renault érte el a legnagyobb, 18,7 százalékos növekedést.

Az év első kilenc hónapjában 7,7 százalékkal, több mint 11,6 millióra emelkedett az utakra került új autók száma a 32 európai országban, ezen belül az EU-ban 8,0 százalékkal, több mint 11,24 millióra ugrott az új autók száma.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?