Ezek a világ legértékesebb márkái jelenleg

Közzétette az Interbrand márkatanácsadó a legértékesebb márkák idei listáját. Kevés változás történt, de van néhány meglepetés.

A top első továbbra is az Apple, és még öt százalékos növekedést is tudtak produkálni – most éppen 178,11 milliárd dolláros értékről beszélhetünk. A Google tartja a második helyet, nagyobb növekedéssel: a cég 11 százalékkal értékesebb, most 133,252 milliárd dollárt ér.

A bronzérmet a Coca-Cola szerezte meg, utána következik a Microsoft, a Toyota, az IBM, a botrányoktól terhes Samsung, az Amazon, a Mercedes-Benz és a GE.

A jelentés beszámol arról is, hogy a top százas listán két új szereplő jelent meg első alkalommal: 89. helyezést ért el a Dior, és századikat a Tesla. Közzétették a legerősebb növekedéseket is: a Facebook 48 százalékkal erősebb, mint tavaly volt, az Amazon 33 százalékot ugrott, a LEGO 25-öt.

Az autóipari és technológiai cégek a lista 29 százalékát uralják, de felemelkedőben vannak a kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások, a sportszergyártók és a luxuscikkek készítői.

Kapcsolódók

Kimaradt?