Gyönyörködj - madártávlatból - a Gyalu-Magyarnádas autópályaszakaszban

Újabb, rendkívül látványos videót tett közzé a Pro Infrastructura Egyesület a Gyalu és Magyarnádas között épülő 9 kilométeres autópálya-szakaszról.  A több mint 14 perces felvételen madártávlatból „járhatjuk be” az észak-erdélyi sztráda eme rövid szakaszát.

Mint korábban már írtuk, az A3-as jelzésű autópálya részét képező Gyalu-Magyarnádas szakasz várhatóan az év végéig elkészül. Ennek ellenére a forgalom nem indulhat meg rajta, mert Gyalu közelében hiányzik egy híd a Szamos fölött. A viadukton még a munkával eredetileg megbízott Bechtel  kezdett el dolgozni, viszont az amerikai céggel történt szerződésbontás után félbemaradtak a munkálatok. Ez most üt vissza, ugyanis a 9 kilométeres szakasszal megbízott UMB-Tehnostrade szeptember közepén azt jelentette, hogy a munkálatok 82%-ával elkészült és év évégéig átadja a sztrádát.

Az igazsághoz tartozik, hogy a hiányzó viaduktra már korábban kiírt pályázatot a CNADNR, de ezt 2015 augusztusában kénytelen volt visszavonni fellebbezések és bürokratikus problémák miatt. Az azóta eltelt több mint egy év alatt nem sikerült újból meghirdetni a pályázatot.

Legutóbb szeptember 7-én ígérte a HotNews.ro-nak Cătălin Homor, a CNADNR igazgatója, hogy elkészült a pályázat dokumentációja, de az azóta eltelt két hét alatt nem hirdették meg a kiírást.

A Gyalu-Magyarnádas szakasz Kolozsvár nyugati körgyűrűjeként is felfogható, ugyanis becsatlakozik a Zilah és Szatmárnémeti felé vezető DN1F országútba, megkönnyítve az észak-nyugati régióba utazók dolgát.

A Gyalu-Magyarnádas autópályaszakasz

  • Hossza: 8,7 km
  • Építési költség: 59 millió euró
  • Építő: UMB-Tehnostrade
  • Szerződésben lefektetett határidő: 2016 április
  • Megvalósítva: 82%

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?