Egy hiányzó viadukt miatt késik a Gyalu-Magyarnádas autópályaszakasz átadása

Egy hiányzó viadukt miatt valószínűleg nem adhatják át a forgalomnak az A3-as jelzésű észak-erdélyi autópálya újabb, Gyalu és Magyarnádas között elkészült szakaszát. A 8,7 kilométeres útszakaszról drónfelvételt készített a Pro Infrastructura Egyesület.

Mint ismeretes, jelenleg az észak-erdélyi autópálya Gyalu és Aranyosgyéres között használható csak. A Gyalu-Magyarnádas szakasz Kolozsvár nyugati körgyűrűjeként is felfogható, ugyanis becsatlakozik a Zilah és Szatmárnémeti felé vezető DN1F országútba, megkönnyítve az észak-nyugati régióba utazók dolgát. 

Amint a fenti, augusztus 13-án közzétett felvételen is látható, a 8,7 kilométeres szakasz legnagyobb része elkészült. Ennek ellenére a forgalomnak csak 2017 végén adhatró majd át, ugyanis az autópálya építését elkezdő Bechtel amerikai céggel hosszas és nehézkes tárgyalások után felbontott szerződés „átdozata” lett egy be nem fejezett viadukt a Kis-Szamos fölött. Ennek a megépítésére még ki se írta a pályázatot az Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR).

A Gyalu-Magyarnádas autópályaszakasz

  • Hossza: 8,7 km
  • Építési költség: 59 millió euró
  • Építő: UMB-Tehnostrade
  • Szerződésben lefektetett határidő: 2016 április
  • Megvalósítva: 78,88%

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?