Borboly Csaba hálás, amiért megbüntették a mobiltelefon-szolgáltatókat

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönőlevelet intézett a távközlési piacot felügyelő bukaresti hatósághoz, amiért megbírságolták a három legnagyobb hazai mobilszolgáltatót a hiányos hálózati lefedettség miatt – közölte szerdán a megyei önkormányzat sajtóirodája.

Mint ismert, a szolgáltatókat a hálózat kiépítésében vállalt kötelezettségük elmulasztásáért büntették meg. Hargita Megye Tanácsának közleménye emlékeztet: már többször jelezték a hatóságnak a hiányosságokat, amelyek akár emberéleteket is követelhetnek. Felidézték: bejelentést kaptak a parajdi községi rendőrségtől, hogy a balesetekhez gyakran későn érkezik a mentő a térerő hiánya miatt, de jelezték a problémát a hegyimentők is. „Mindez megengedhetetlen, főként mikor emberéletek múlhatnak ezen” – idézte a közlemény Borboly Csaba blogbejegyzését.

A megyeelnök szerint elkeserítő az is, hogy a felgyorsult kommunikáció, hipernet, okostelefonok és okosórák világában, Romániában még mindig vannak olyan települések, ahol az alapvető kommunikációs feltételek sem biztosítottak. „Megengedhetetlen, mert a technikai adottságoknak köszönhetően fel kell tudjanak zárkózni a vidéki települések, a munkahelyteremtés, a fiatalok letelepedése szempontjából is kiemelten fontos, hogy minden kis faluban legyen telefonhálózat és internetelérhetőség” – véli a politikus.

Kapcsolódók

Kimaradt?