Tizenhét százalékkal drágult négy hónap alatt a gázolaj a Petromnál

Négy hónap alatt 17 százalékkal növelte töltőállomásain a gázolaj árát a Petrom. A többi olajtársaság is hasonló mértékben drágított január 30. és június 2. között az üzemanyagon.

A Petrom kútjainál csütörtöktől négy banival drágább a gázolaj és két banival a benzin. A legnagyobb hazai olajtársaságnál így 72 banival többet kell fizetniük az autósoknak, mint négy hónappal ezelőtt. Január 30-án 4,22 lejbe került az üzemanyag litere a Petromnál, csütörtök pedig 4,94 lejbe. Ez 17 százalékos drágulást jelent négy hónap alatt – írja az economica.net.

Valamivel kisebb arányban, tíz százalékkal drágult január 30. és június 2. között a benzin is. Egy liter üzemanyag csütörtökön 5,03 lejbe került a Petromnál. Az olajtársaság legolcsóbb kútjai továbbra is a székelyudvarhelyiek. Csütörtökön a városban lévő két töltőállomásuknál egyaránt 4,76 lejbe került a gázolaj és 5,15 lejbe a benzin litere.

Az üzemanyagok árának növekedése összefügg azzal, hogy január vége óta 80 százalékkal emelkedett a nyersolaj világpiaci ára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?