Rangos elismerést kapott a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület

Csütörtök este zajlott a TopHotel Awards 6. kiadása Bukarestben, amelynek a JW Marriott Hotel adott otthont. A rendezvény Románia legfontosabb turisztikai, szálloda- és vendéglátóipari rendezvénye, amelyen ezen területek legjobbjait kiválósági díjjal jutalmazzák. Az eseményen különdíjjal jutalmazták a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületet a megye népszerűsítéséért végzett tevékenységéért. Továbbá a Grand Hotel Bálványos az év hotelje, balneoturizmus kategóriában országos harmadik helyezést ért el.  
  
A rendezvényen Grüman Róbert, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület elnöke elmondta: „Első alkalommal kapott székelyföldi megye ilyen jellegű, nagy volumenű elismerést a bukaresti szakmától, ami azt jelenti, hogy felfigyeltek a térségre, és turisztikai potenciált látnak benne. Megtisztelő számunkra ez az elismerés, az előítéleteken túl Kovászna megye a kúriák, a mofetták, a borvizek és a hagyományőrzés vidéke, ahová a turistákat szeretettel várjuk."

Hozzátette: a Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy és Kovászna város önkormányzata által alapított egyesület a továbbiakban is azon fog dolgozni, hogy minél inkább láthatóvá és kedveltté tegye a belföldi és külföldi turisták számára megyénket.” 

Răzvan Pascu, turisztikai marketingszakember, a TopHotel Awards zsűrijének tagja elismerő szavakkal illette az egyesület turizmus terén elért eredményeit: „Kovászna megyében óriási turisztikai potenciál rejlik, rendkívül fontos, hogy a megyei és helyi önkormányzatok részt vállaljanak ennek népszerűsítésében. Egyre nagyobb verseny folyik ebben az iparágban és annak a turisztikai desztinációnak van jövője, ahol az érdekelt felek összehangolva terveznek és dolgoznak. Ilyen szempontból Kovászna megye egy követendő példa.”


A rangos rendezvényen a több mint 300 résztvevő egy háromszéki kulturális ízelítőt is kapott, a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes jóvoltából. 

Kimaradt?